Indepărtarea florilor ofilite

Este foarte important să îndepărtaţi florile ofilite pentru că stimulează înflorirea plantei. Dacă florile îşi pierd  culoarea, va trebui să le îndepărtaţi. Prin flori, plata dezvoltă seminţe, dacă floarea se ofileşte, planta îşi va consuma energia ca să usuce seminţele, dacă veţi rupe florile uscate veţi întrerupe procesul şi planta va dezvolta flori noi.

 

Tăiaţi florile cu foarfeca, cuţitul sau ciupiţi-le cu mâna. Unele plante conţin sevă otrăvitoare, de aceea e mai bine să evitaţi contactul direct cu pielea. Momentul pentru îndepărtarea florilor uscate diferă de la o plată la alta. La unele plante de taie numai floarea, lăsând tulpina să se usuce singură. La altele tulpina se curăţă până de deasupra frunzelor.

La arbuşti, curăţarea florilor ofilite nu are rolul să formeze plate noi, pentru că aceştia înfloresc o dată pe an,dar are rolul să producă mai mulţi muguri şi frunziş mai bogat anul viitor. Dacă răriţi ramurile înainte de înflorire, ve­ţi obţine mai puţine flori, însă mai mari.

Unele plante trebuie pregătite pentru hibernare. Plantele cu bulbi sunt mai pretenţioase: toamna, se taie florile şi bulbii se extrag din sol şi se depozitează până anul viitor.

800--1

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s